Που θα βρείτε το
Κέντρο Πρόληψης «ΠΡΟΝΟΗ» ΔιεύθυνσηΔήλου 10, 145 62 Κηφισιά
 Τηλ./Fax210-80 82 673
 E-Mailinfo@pronoi.org.gr
 Ώρες  ΛειτουργίαςΔευτέρα - Παρασκευή
8.00 - 14:30

Δευτέρα & Τετάρτη
8.00 - 20:30
Καλώς Ήρθατε στην Προνόη!
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Μαθησιακές δυσκολίες και Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Authors   
01/11/2017 00:00

Τελευταία Ενημέρωση ( 02/11/2017 10:19 )
 
ΝΕΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ «ΠΡΟΝΟΗ» PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Authors   
02/10/2017 00:00

ΝΕΕΣ  ΟΜΑΔΕΣ  ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ  «ΠΡΟΝΟΗ»

Το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας  του Δήμου Κηφισιάς- ΟΚΑΝΑ «Προνόη», σας προσκαλεί στις Ομάδες Γονέων που θα ξεκινήσουν προσεχώς. Οι ομάδες θα είναι  βιωματικές, γεγονός που σημαίνει ότι όλοι οι γονείς θα έχουν  την ευκαιρία μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον να μοιραστούν  προσωπικές εμπειρίες που σχετίζονται με τους στόχους των  σεμιναρίων.  Πιο συγκεκριμένα,  θα πραγματοποιηθούν δυο ομάδες γονέων στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης «Προνόη» , Δήλου 10,  Κηφισιά.

ð  Η 1η ομάδα έχει τίτλο:

¨ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ¨ : Στο σεμινάριο θα συζητήσουμε τον όρο του τι σημαίνει «Αρκετά Καλός Γονιός» και όχι «Τέλειος Γονιός». Δηλαδή για έναν γονιό που αναγνωρίζει τις ανάγκες του, τα συναισθήματά του και τις ανησυχίες του και προσπαθεί να κάνει το καλύτερο για το παιδί του, υιοθετώντας μια στάση σεβασμού και στήριξης.

Οι θεματικές του σεμιναρίου είναι:

Ο ρόλος και οι ανάγκες των γονιών

Επικοινωνία στην Οικογένεια-Ενεργητική Ακρόαση

Προσδοκίες, φόβοι και ανησυχίες των γονιών

Συναισθήματα–Έκφραση συναισθημάτων, Αυτοεκτίμηση

Ψυχική Υγεία και Πρόληψη –Εξαρτήσεις και Κοινωνία των Υποκατάστατων

Ανάγκες των Παιδιών  & Τρόποι ενίσχυσης των συναισθημάτων των παιδιών

Όρια –Διαχείριση Συγκρούσεων

Συντονίστρια της ομάδας: η κ. Διονυσία Γιαννοπούλου,Ψυχοθεραπεύτρια και Οικογενειακή Σύμβουλος.

Η ομάδα  θα πραγματοποιηθεί  σε  12 συναντήσεις, κάθε Τετάρτη 17:30-19:00 και θα  ξεκινήσει  την  Τετάρτη  8/11/2017.

ð  Η 2η ομάδα έχει τίτλο:

¨ΓΟΝΕΙΣ ΜΕ ΠΡΟΣΟΝΤΑ, ΤΑΛΕΝΤΑ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ¨: και στοχεύει στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των γονέων και στην εκπαίδευση σε τεχνικές πρόληψης κακοποιητικών συμπεριφορών, όπως είναι η λεκτική βία, η σωματική βία, κ.α. Το Εργαστήριο θα ολοκληρωθεί μέσα  σε 10 εβδομαδιαίες συναντήσεις και θα έχουμε την δυνατότητα μέσα σε αυτές  να καλλιεργήσουμε και να ενισχύσουμε την προσωπική μας  αυτοεκτίμηση ως γονείς / κηδεμόνες και στη συνέχεια να κτίσουμε και αυτή των παιδιών μας.

Οι θεματικές του σεμιναρίου είναι:

Θέτοντας κανόνες  με αγάπη και όρια

Δεξιότητες  λεκτικής και μη λεκτικής επικοινωνίας

Στρατηγικές αντιμετώπισης κακοποιητικών συμπεριφορών

Η σημαντικότητα της αυτοεκτίμησης

Η προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας και η πρόληψη των εξαρτήσεων

Η σημαντικότητα της σχέσης με τους άλλους- αδελφική αντιζηλία

Η ενδυνάμωση των αποθεμάτων μας

Συντονίστρια της ομάδας είναι η κ.Βασιλική Αλεξάκη, Κοινωνική Λειτουργός-Ψυχοθεραπεύτρια Οικογένειας & Ζεύγους.

Η ομάδα  θα πραγματοποιηθεί  σε  10 συναντήσεις, κάθε Πέμπτη  10:00-12:00 και θα  ξεκινήσει  την   Πέμπτη  9/11/2017.

 

Και στις δυο ομάδες οι συμμετέχοντες θα  έχουν την  δυνατότητα να ενημερωθούν με επιστημονικά τεκμηριωμένες προσεγγίσεις,  αποσαφηνίζοντας  μύθους και  επιβεβαιώνοντας τις αλήθειες  για τις θεματικές των σεμιναρίων.

 

Αν επιθυμείτε να συμμετέχετε στις ομάδες, δηλώστε άμεσα το ενδιαφέρον σας, καθότι υπάρχουν λίγες ακόμη διαθέσιμες θέσεις. Χωρίς κόστος συμμετοχής.

Δηλώσεις συμμετοχής  στην φόρμα ή στο τηλέφωνο 2108082673.

Σε συνεργασία με  τον  Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών    (ΟΚΑΝΑ) 

Τελευταία Ενημέρωση ( 01/11/2017 10:17 )
 
Ολοκλήρωση ομάδας γονέων με θέμα: «Ανακαλύπτω, Ονειρεύομαι, Σχεδιάζω και Δρω στον Γονεϊκό μου Ρόλο» PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Authors   
22/05/2017 10:34

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Ολοκλήρωση ομάδας γονέων με θέμα: «Ανακαλύπτω, Ονειρεύομαι, Σχεδιάζω και Δρω στον Γονεϊκό μου Ρόλο»

 

Την 8η Μαρτίου 2017 το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Δήμου Κηφισιάς – ΟΚΑΝΑ «Προνόη» ξεκίνησε την ομάδα γονέων «Ανακαλύπτω, Ονειρεύομαι, Σχεδιάζω και Δρω στον Γονεϊκό μου Ρόλο» η  οποία ολοκληρώθηκε, έπειτα από 8 συναντήσεις, την Τετάρτη 10 Μαΐου 2017. Συντονίστριες της ομάδας ήταν η κα Αρχοντούλα  Αλεξάκη - Αναστασοπούλου, Κοινωνική Λειτουργός – Ψυχοθεραπεύτρια και η κα Σωτηρία Μακαρώνη, Ψυχολόγος Υγείας, Ψυχοθεραπεύτρια, Υπ. Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ. Η ομάδα είχε σκοπό να αναγνωρίσουν, να εκτιμήσουν και να μάθουν οι γονείς να χρησιμοποιούν τις ικανότητές τους ενδυναμώνοντας το ρόλο τους, με προσανατολισμό την αλλαγή και την αξιοποίηση των προσωπικών τους αποθεμάτων. Συνολικά συμμετείχαν και ολοκλήρωσαν 18 γονείς.

Τα θέματα που ειπώθηκαν στην ομάδα ήταν: στις 8/3/2017 1η γνωριμία, στις 15/3/2017 η ολοκλήρωση της γνωριμίας και ο καθορισμός των μελών της. Η τρίτη και η τέταρτη  συνάντηση πραγματοποιήθηκαν 22/3/2017 και 28/3/2017 αντίστοιχα και είχαν σαν θεματολογία τα όρια. Στις 5/4/2017 συζητήθηκε το θέμα των συγκρούσεων και στις  26/4/2017 το θέμα του ιδανικού γονέα. Η προτελευταία συνάντηση που πραγματοποιήθηκε 3/5/2017  είχε ως θέμα την απώλεια και η τελευταία στις 10/5/2017 την μεταμόρφωση.

Στην τελική αξιολόγηση ειπώθηκαν από όλα τα μέλη θετικά λόγια , τόσο για την θεματολογία της ομάδας όσο και για την οργάνωσή της. Όπως ανέφεραν, φεύγουν γεμάτα ικανοποίηση και ευχαρίστηση και επεσήμαναν ότι η ομάδα τους βοήθησε σε προσωπικό επίπεδο αλλά και στην βελτίωση των οικογενειακών τους σχέσεων. Στο τέλος πολλά μέλη της ομάδας εξέφρασαν το αίτημα για περισσότερες συναντήσεις διότι θεώρησαν ότι ήταν λίγος ο χρόνος.

 
ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ» ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ «ΠΡΟΝΟΗ» ΣΑΝ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΑΛΚΟΟΛ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Authors   
29/03/2017 10:48

Το πρόγραμμα  βραχείων παρεμβάσεων για  μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με τίτλο «ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ» του Κέντρου Πρόληψης «ΠΡΟΝΟΗ» επιλέχθηκε να συμπεριληφθεί στο τελευταίο  tool Kit καλών πρακτικών του JA RARHA (Joint Action on Reducing Alcohol Related Harm, www.rarha.eu).  Το JA RARHA είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα που στόχο έχει να συγκεντρώσει και  να επικαιροποιήσει την γνώση και τις καλές πρακτικές που υπάρχουν από εξειδικευμένους φορείς σε 31 ευρωπαϊκές χώρες σχετικά με την  πρόληψη και αντιμετώπιση της κατάχρησης αλκοόλ.

Το πρόγραμμα  βραχείων παρεμβάσεων  «ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ» έχει στόχο  την ευαισθητοποίηση – ενημέρωση των εφήβων μαθητών  στην Πρόληψη των Εξαρτήσεων (αλκοόλ, κάπνισμα, διαδίκτυο, ναρκωτικά) και την εκπαίδευσή τους σε δεξιότητες αντίστασης στη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών.  Πρόκειται για μια δράση που  έχει σχεδιαστεί από την επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης ¨ΠΡΟΝΟΗ¨, εφαρμόζεται σταθερά από το 2004 και συγκεντρώνει ετησίως πολύ μεγάλο αριθμό αιτημάτων από σχολεία, εκπαιδευτικούς και συλλόγους γονέων & κηδεμόνων.

    Τα ιδιαίτερα σημεία  διαφοροποίησης του προγράμματος, τα οποία το διέκριναν για να ενταχθεί  στην εργαλειοθήκη καλών πρακτικών είναι: η καθολικότητα των παρεμβάσεων για όλους τους μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, η συμμετοχική εφαρμογή του προγράμματος ανά τμήμα μαθητών,   η εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση του (Manchester Metropolitan University, England), η κάλυψη του κόστους εφαρμογής του μέσω κρατικής χρηματοδότησης,  η εφαρμογή σε τοπικό επίπεδο, η έγκριση του Υπ. Παιδείας και η επιστημονική του τεκμηρίωση.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την υπεύθυνη υλοποίησης του προγράμματος:  κ. Αλεξάκη Βασιλική, Κοινωνική Λειτουργός – Ψυχοθεραπεύτρια – Επιστημονικό Στέλεχος Κέντρου Πρόληψης  ¨ΠΡΟΝΟΗ¨ Δήμου Κηφισιάς –ΟΚΑΝΑ και στην ιστοσελίδα μας www.pronoi.org.gr.

 

 
Η «ΠΡΟΝΟΗ» ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Authors   
29/03/2017 10:46

 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ

Η «ΠΡΟΝΟΗ» την Πέμπτη 23/3/2017 ύστερα από αίτημα της  Υπευθύνου Αγωγής Υγείας Β’ Περιφέρειας επισκέφθηκε το 10ο Δημοτικό Αμαρουσίου για να ενημερώσει τους μαθητές της Δ΄ και Ε΄ δημοτικού για το πρόγραμμα «Ακούω- Βλέπω- Μιλάω» (σύνολο 124 μαθητές) που αναφέρεται στον εκφοβισμό και πιο συγκεκριμένα στο σχολικό εκφοβισμό. Η παρέμβαση αυτή πραγματοποιήθηκε από τους εκπαιδευμένους  εθελοντές του κέντρου πρόληψης των εξαρτήσεων με τη στήριξη της συντονίστριας της ομάδας Εθελοντών  Αρχοντούλα Αλεξάκη – Αναστασοπούλου Κοινωνική Λειτουργό – Ψυχοθεραπεύτρια .

Στόχος του προγράμματος είναι να ενημερώσει αλλά και να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά σχετικά με τη διαφορετικότητα και το σωστό χειρισμό απέναντι σε ένα άτομο ή μια ομάδα που “μειονεκτούν”.  Επιπλέον στοχεύει στο να κατανοήσουν τα παιδιά την έννοια της ομαδικότητας και του σεβασμού. Τα παιδιά μέσα από τις δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν άρχισαν να καταλαβαίνουν την ουσιαστική έννοια του εκφοβισμού και αυτό τους έδωσε το κίνητρο να ενδιαφερθούν παραπάνω για το θέμα και να κάνουν επιπλέον ερωτήσεις. Υπήρχε μεγάλη ανταπόκριση από την μεριά τους και αυτό ικανοποίησε τα μέλη της «ΠΡΟΝΟΗ».

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL