Που θα βρείτε το
Κέντρο Πρόληψης «ΠΡΟΝΟΗ» ΔιεύθυνσηΔήλου 10, 145 62 Κηφισιά
 Τηλ./Fax210-80 82 673
 E-Mailinfo@pronoi.org.gr
 Ώρες  ΛειτουργίαςΔευτέρα - Παρασκευή
8.00 - 14:30

Δευτέρα & Τετάρτη
8.00 - 20:30
Καλώς Ήρθατε στην Προνόη!
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ «ΚΗΦΙΣΟΠΑΙΧΝΙΔΙΣΜΑΤΑ» PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
20/05/2015 00:00

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ «ΚΗΦΙΣΟΠΑΙΧΝΙΔΙΣΜΑΤΑ»

Στις 17 Μαΐου 2015, το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Δήμου Κηφισιάς «ΠΡΟΝΟΗ» συμμετείχε, για 10η φορά, στην κοινοτική δράση του Δήμου Κηφισιάς «Τα Κηφισοπαιχνιδίσματα».

Σκοπός της συμμετοχής ήταν η ευαισθητοποίηση των δημοτών σε θέματα πρόληψης των εξαρτήσεων, η ενημέρωσή τους για τις δράσεις του Κέντρου και για τα προγράμματα που πραγματοποιούνται, καθώς και η υλοποίηση δημιουργικής δράσης για τα μικρά παιδιά. Οι μικροί επισκέπτες του περιπτέρου του ΚΠ «Προνόη» ζωγράφιζαν γεγονότα ή καταστάσεις που τα κάνουν να νιώθουν χαρά και εν συνεχεία, οι ζωγραφιές τους μετατρέπονταν σε σουπλά.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γεώργιος Θωμάκος, ο Βουλευτής Β΄Αθηνών κ. Κουμουτσάκος Γεώργιος, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου κ. Ζαπάντης Σταύρος και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Παπαδόπουλος.

Καταμετρήθηκαν περίπου 180 γονείς που επισκέφτηκαν το περίπτερο της «Προνόη» και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα στελέχη του Κέντρου καθώς και τα μέλη του Δικτύου Εθελοντών, ενώ περίπου 250 μικρά παιδιά διασκέδασαν δίνοντας μηνύματα χαράς και αισιοδοξίας μέσα από τις ζωγραφιές τους και τα καλλιτεχνικά τους δημιουργήματα.

Το Κέντρο «Προνόη» συνεχίζει αδιάκοπα τον αγώνα του στο τομέα της πρόληψης προκειμένου να λειτουργεί ως σημείο αναφοράς της τοπικής κοινωνίας της Κηφισιάς. Οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί απευθύνονται σε όλους τους δημότες με έμφαση  τις πληθυσμιακές ομάδες παιδιών, εφήβων, γονέων, ζευγαριών, εκπαιδευτικών και ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα.

 

 

 

Η πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης «Προνόη» κα. Αγγελική Τριανταφύλλου-Πιτίδη , το Διοικητικό Συμβούλιο και η Επιστημονική Ομάδα ευχαριστούν θερμά τους συμμετέχοντες στις δράσεις του κέντρου και παραμένουν στη διάθεση τους για κάθε περαιτέρω συνεργασία.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, τηλ: 2108082673, email: info@pronoi.org.gr, website: www.pronoi.org.gr.

 

 

 

Τελευταία Ενημέρωση ( 20/05/2015 13:45 )
 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΑΕΙΜΝΗΣΤΗΣ ΜΑΙΡΗΣ ΚΕΡΑΣΙΩΤΗ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
14/05/2015 00:00

 

Τελευταία Ενημέρωση ( 14/05/2015 07:37 )
 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΑΕΙΜΝΗΣΤΗΣ ΜΑΙΡΗΣ ΚΕΡΑΣΙΩΤΗ, ΙΔΡΥΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
07/05/2015 00:00

 

 

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γεώργιος Θωμάκος, η Πρόεδρος  κ. Αγγελική Τριανταφύλλου-Πιτίδη και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Προνόη», σας καλούν στην εκδήλωση προς τιμή της αείμνηστης Μαίρης Κερασιώτη, ιδρύτριας του Κέντρου Πρόληψης, με την ευκαιρία του Επιστημονικού Απολογισμού του έργου της «Προνόη».

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα  18  Μαΐου 2015 και ώρα 19.00μμ, στην Αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δημαρχείου Κηφισιάς (Βασ. Γκατσόπουλος), Διονύσου & Μυρσίνης 2, Κηφισιά.

  • Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν:

-η κ. Κική Αυγουστάτου, ηθοποιός – σκηνοθέτης

-ο κ. Γιάννης Μελάς, πρώην πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Κηφισιάς

  • θα τραγουδήσει η κ. Βάσω Ανδρουλακάκη

Στο πιάνο ο κ. Νίκος Ανδουλακάκης

 

Tηλ.επικοινωνίας:2108082673,www.pronoi.org.gr,e-mail:info@pronoi.org.gr

Στο τέλος θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση.

Η παρουσία σας στην εκδήλωση θα αποτελέσει ιδιαίτερη τιμή για εμάς.

Τελευταία Ενημέρωση ( 07/05/2015 07:45 )
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΣΕ ΕΦΗΒΟΥΣ: BOYS & GIRLS PLUS PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
30/03/2015 00:00

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ  ΟΥΣΙΩΝ  ΣΕ ΕΦΗΒΟΥΣ: BOYS & GIRLS PLUS


Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Προνόη» του Δήμου Κηφισιάς – ΟΚΑΝΑ στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του, υλοποίησε στις 28/02/2015 το  πιλοτικό  επιμορφωτικό σεμινάριο εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο πρωτοποριακό  ευρωπαϊκό πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με τίτλο: BOYS&GIRLS PLUS για πρώτη φορά στη χώρα μας.

 

Τι είναι το πρόγραμμα BOYS&GIRLS PLUS


Το πρόγραμμα Boys and Girls Plus, που βασίζεται στην διαδικτυακή σειρά Boys and Girls,  είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων  ουσιών και των επιπτώσεων τους στον εφηβικό πληθυσμό. Απευθύνεται σε εφήβους ηλικίας 13 - 19 ετών εντός και εκτός επίσημου σχολικού πλαισίου.

Το πρόγραμμα παρέχει στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς και εμψυχωτές νέων σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες έναν σύνολο καινοτόμων   διαδικτυακών και έντυπων εργαλείων που θα εμπλέκουν με δημιουργικό τρόπο τους νέους σε ένα υγιή τρόπο ζωής και θα τους ευαισθητοποιούν  στους κινδύνους που σχετίζονται με την χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών και τις συμπεριφορές υψηλού κινδύνου.

Το πρόγραμμα στηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και  συμμετέχουν  σε αυτό 10 φορείς  από 9  χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα ( εκπροσωπείται από το Κέντρο Πρόληψης «Προνόη»).  Συντονιστής του Προγράμματος είναι το University College Ghent του Βελγίου.

Μέσα από τη συμμετοχή σε αυτό το πρόγραμμα τα νεαρά άτομα θα αναπτύξουν τις ικανότητες να αντιμετωπίσουν την πίεση των συνομηλίκων και να υιοθετήσουν μια ανεξάρτητη διαδικασία λήψης αποφάσεων για να επιτύχουν έναν υγιή τρόπο ζωής.

Η πιλοτική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών  οργανώθηκε σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας του Υπουργείου Παιδείας, κ. Φρυδά Ευαγγελία.

Συνολικά επιμορφωθήκαν 17 εκπαιδευτικοί από τα παρακάτω σχολεία:


3ο ΓΕΛ Κηφισιάς,2ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου, 2ο Γυμνάσιο  Πεύκης, 6ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας,  1Ο ΓΕΛ Χολαργού, 1ο ΓΕΛ Ηρακλείου, 1ο ΓΕΛ Πεύκης, Γυμνάσιο Νέας Ερυθραίας, Ειδικό Λύκειο Κωφών και Βαρήκοων Αγ. Παρασκευής, 5Ο ΓΕΛ Αμαρουσιου,3ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας, 2ο ΓΕΛ Χαλανδρίου.


Στη παρούσα φάση το BOYS&GIRLS PLUS είναι σε διαδικασία έγκρισης από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Οι επιμορφωμένοι εκπαιδευτικοί επεσήμαναν για το BOYS&GIRLS PLUS τα εξής:

-  Είναι καινοτόμο και σύγχρονο

-  Αξιοποιεί το διαδίκτυο ως διαδραστικό μέσο, γεγονός που ενδιαφέρει ιδιαιτέρως τα νεαρά άτομα

-  Επεξεργάζεται σημαντικά θέματα για τους νέους εκτός από τις εξαρτησιογόνες ουσίες  όπως: τις διαφυλικές σχέσεις, τη σεξουαλική αγωγή, τις διατροφικές διαταραχές, το cyberbullying, την ψυχική ανθεκτικότητα,, κ.α

-  Είναι κατανοητό και προσαρμοσμένο στην καθημερινή ζωή των νέων

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα μπορείτε να επικοινωνείτε με τις κυρίες : Σωτηρία Μακαρώνη, Ψυχολόγο Υγείας MSc, και Συντονίστρια του Προγράμματος για την Ελλάδα και  Βασιλική Αλεξάκη, Κοινωνική Λειτουργό, Συ-συντονίστρια του Επιμορφωτικού σεμιναρίου για εκπαιδευτικούς και μέλος της ελληνικής ομάδας Boys & Girls Plus   ή εναλλακτικά να περιηγηθείτε  στην ιστοσελίδα http://boysandgirlsplus.eu/

 

Τελευταία Ενημέρωση ( 30/03/2015 09:36 )
 
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΝΟΗ 5-3-15 PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
18/03/2015 00:00

 

Ως εκπαιδευτικοί κρίνουμε ως ιδιαίτερα σημαντική την επαρκή ενημέρωση των μαθητών μας αναφορικά με τους κινδύνους εξάρτησης και εντάσσουμε στις προτεραιότητές μας τις προσπάθειες πρόληψης και ενίσχυσης των δεξιοτήτων αντίστασης στις αρνητικές πιέσεις. Οι συνέπειες από την χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών τόσο για την σωματική όσο και για την ψυχική υγεία των νέων είναι ιδιαίτερα καταστροφικές.
Στα πλαίσια της πρωτοβουλίας μας να ενημερώσουμε τους μαθητές του 3ου ΕΠΑΛ Αμαρουσίου για υγιείς στάσεις ζωής και συμπεριφορές απέναντι στη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών, έλαβε χώρα στο χώρο του σχολείου μας ενημέρωση κι εποικοδομητικός διάλογος με τους μαθητές αναφορικά με τις εξαρτησιογόνες ουσίες και πιο συγκεκριμένα για το κάπνισμα, τα ναρκωτικά και το αλκοόλ. Αρωγός στην προσπάθειά μας αυτή υπήρξε το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων ΠΡΟΝΟΗ του δήμου Κηφισιάς. Συγκεκριμένα, η κα Βάσω Αλεξάκη, κοινωνική λειτουργός και επιστημονικό στέλεχος πρόληψης, βασική ομιλήτρια της δράσης, φρόντισε ώστε να επιτευχθεί μια ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συζήτηση με τους μαθητές μας αναφορικά με την πρόληψη των εξαρτήσεων. Στο τέλος της δράσης τους διένειμε πολύτιμο έντυπο υλικό για την έγκυρη και πληρέστερη πληροφόρησή τους και τους γνωστοποίησε τρόπους και είδος βοήθειας που μπορούν οικειοθελώς να λάβουν από το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων ΠΡΟΝΟΗ που βρίσκεται πάντα στο πλευρό των νέων.

https://3epalamarblog.wordpress.com/%CE%B5%CE%BA%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%B7-5-3-15/

Τελευταία Ενημέρωση ( 18/03/2015 14:47 )
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 11 12 13 14 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL