Που θα βρείτε το
Κέντρο Πρόληψης «ΠΡΟΝΟΗ» ΔιεύθυνσηΔήλου 10, 145 62 Κηφισιά
 Τηλ./Fax210-80 82 673
 E-Mailinfo@pronoi.org.gr
 Ώρες  ΛειτουργίαςΔευτέρα - Παρασκευή
8.00 - 14:30

Δευτέρα & Τετάρτη
8.00 - 20:30
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΞΕΡΩ ΤΙ ΖΗΤΑΩ E-mail

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΧΡΗΣΗΣ                                                     Σε συνεργασία με  τον

ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ                                              Οργανισμό Κατά των  Ναρκωτικών        

ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ    «ΠΡΟΝΟΗ»                                                          (ΟΚΑΝΑ)

Τηλ./FAX: 210-8082673                                   

Πάρου 2 & Χρήστου Λαδά, 14562 Κηφισιά 

                                                                                                                                                           Κηφισιά: 01.12.2010

                                                                                                                   

                                         

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ

                        ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ  :

                              «ΞΕΡΩ ΤΙ ΖΗΤΑΩ»

 

      Το Κέντρο Πρόληψης εξαρτησιογόνων ουσιών «ΠΡΟΝΟΗ»,  στα πλαίσια των εργασιών του για 8η συνεχή χρονιά, διοργάνωσε για πρώτη φορά την εφαρμογή του ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ της  Β΄ Βάθμιας Εκπαίδευσης στο πρόγραμμα αγωγής υγείας με τίτλο: «Ξέρω τι Ζητάω». Πρόκειται για ένα καινοτόμο ευρωπαϊκό πρόγραμμα με  εξαιρετικά αποτελέσματα στην πρόληψη της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών στους εφήβους το οποίο είναι αναγνωρισμένο από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.

      Το «Ξέρω τι ζητάω» υλοποιείται από τους καθηγητές στους μαθητές και έχει ως σκοπό να μειώσει την έναρξη της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών από τους εφήβους και να καθυστερήσει τη μετάβαση από την πειραματική στη συστημική χρήση ουσιών.

       Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα απευθύνεται σε εφήβους ηλικίας 12-14 ετών και το υλικό του αποτελείται από 12 ενότητες, που μπορούν να εφαρμοστούν εύκολα, αποτελεσματικά και ολοκληρωμένα από τους καθηγητές.

      Οι μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Ξέρω τι ζητάω» έχουν κατά 30% λιγότερες πιθανότητες να καπνίσουν τσιγάρο, να κάνουν κατάχρηση αλκοόλ και 23% να δοκιμάσουν κάνναβη. Το πρόγραμμα έχει εφαρμοστεί σε 9 ευρωπαϊκές χώρες, την Ελλάδα, το  Βέλγιο, την  Ισπανία, την   Σουηδία, την Αυστρία, την Γερμανία κ.α. Και σε σύνολο 7.000 μαθητών,  ήταν η πρώτη φορά που σε ευρωπαϊκό επίπεδο διερευνήθηκε μελέτη αποτελεσματικότητας με αυστηρές ερευνητικές προδιαγραφές.

      Το  επιμορφωτικό σεμινάριο παρακολούθησαν 15 εκπαιδευτικοί από σχολεία του δήμου μας και των γύρω περιοχών.

      Με την παρουσία τους τίμησαν την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, ο κ. Ξενίας Παντελής, υπεύθυνος Αγωγής Υγείας της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της  Β΄ Διεύθυνσης  Αθήνας. Αξίζει να επισημανθεί ότι η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη παραπάνω Διεύθυνση.

      Χαιρετισμό απηύθυνε και η Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης «ΠΡΟΝΟΗ», κ. Αγγελική Τριανταφύλλου – Πιτίδη, Αν. Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών.

      Η επιμόρφωση συντονίστηκε από τις υπεύθυνες του προγράμματος κ. Αλεξάκη Βασιλική Επιστημονικό Στέλεχος – Κοινωνική Λειτουργός και από την κ. Μακαρώνη Σωτηρία Επιστημονικό Στέλεχος – Ψυχολόγος Υγείας MSc και από τις εκπαιδευόμενες Νταβαναγγέλη Αναστασία-Κοινωνική Λειτουργό  και Εμιρζά Σαββίνα- Ψυχολόγο.

      Τέλος, η Επιστημονική Ομάδα του Κέντρου Πρόληψης «ΠΡΟΝΟΗ», αποτελείται από την κ. Γιαννοπούλου Διονυσία Επιστημονικά Υπεύθυνη, την κ. Αλεξάκη-Αναστασοπούλου Αρχοντούλα Επιστημονικό Στέλεχος – Κοινωνική Λειτουργός, την κ. Αλεξάκη Βασιλική Επιστημονικό Στέλεχος – Κοινωνική Λειτουργός και την κ. Μακαρώνη Σωτηρία Επιστημονικό Στέλεχος – Ψυχολόγος Υγείας MSc.

      Το σεμινάριο διοργανώθηκε  με  την  ευγενική χορηγία της  PIZZA FAN, η οποία με την υποστήριξη της συνέβαλε στην διεκπεραίωση του.