ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ

ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΤΟ ΚΟΨΕΤΕ;

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ!

Το κάπνισμα ενεργητικό και παθητικό συνδέεται με την εμφάνιση δεκάδων σωματικών νοσημάτων και αποτελεί το  μεγαλύτερο κίνδυνο για την υγεία, και την υπ’ αριθμόν ένα προβλέψιμη αιτία νοσηρότητας και θνησιμότητας.  Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας  (Π.Ο.Υ.) εκτιμά ότι ο καπνός προκαλεί 5 εκατομμύρια θανάτους ετησίως σε παγκόσμιο επίπεδο με μια τάση ο αριθμός αυτός να ανέβει στα 8 εκατομμύρια ετησίως μέχρι το έτος 2030.  Αν και η συντριπτική πλειοψηφία των καπνιστών (70%) επιθυμεί κάποια στιγμή να το κόψει μόνο το 2-3% το καταφέρνουν μόνοι τους.

 Για το λόγο αυτό, το Κέντρο Πρόληψης «ΠΡΟΝΟΗ» του Δήμου Κηφισιάς υλοποιεί προγράμματα διακοπής καπνίσματος  που μέσω ψυχολογικής υποστήριξης ενισχύουν τους συμμετέχοντες στην απόφαση τους να διακόψουν το κάπνισμα και τους παρέχουν την βοήθεια που χρειάζονται προκειμένου να διατηρήσουν τη διακοπή καπνίσματος μακροπρόθεσμα.

Τύποι προγραμμάτων

  • Ατομικά ραντεβού: Αν κάποιος επιλέξει ατομικό πρόγραμμα μπορούν να  πραγματοποιηθούν από 4 έως 8 συναντήσεις ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες του.
  • Ομαδικό Πρόγραμμα  με τίτλο «ΒΑΛΕ ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ»

Διάρκεια: προβλέπονται 9 εβδομαδιαίες συναντήσεις. Πριν την έναρξη της ομάδας προηγείται  μία  ατομική συνάντηση του κάθε ενδιαφερόμενου με το συντονιστή της ομάδας, προκειμένου να γίνει λήψη ιστορικού και ενημέρωση  για τους στόχους, το περιεχόμενο  και το πλαίσιο λειτουργίας της ομάδας.

Αριθμός μελών: Ο μέγιστος  αριθμός συμμετεχόντων που προβλέπεται για την ομάδα είναι  12 άτομα.        

Αν το έχετε ήδη αποφασίσει  ή ακόμα και αν απλά θέλετε  να λάβετε πληροφόρηση για το πώς μπορείτε να συμμετέχετε, εσείς ή κάποιος γνωστός σας, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!