ΞΕΡΩ ΤΙ ΖΗΤΑΩ

Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Ξέρω τι Ζητάω» υλοποιείται σε συνδιοργάνωση με το αρμόδιο Γραφείο Αγωγής Υγείας, απευθύνεται σε καθηγητές Γυμνασίου και είναι εγκεκριμένο από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.Τοσεμινάριο αποσκοπεί μέσω της εφαρμογής του στους μαθητές στην ανάπτυξη δεξιοτήτων ζωής, στην πρόληψη των εξαρτήσεων και στην προαγωγή της ψυχοκοινωνικής τους υγείας. Έχει δημιουργηθεί από το Κέντρο Πρόληψης «Πυξίδα» και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών. Είναι αξιολογημένη η θετική αποτελεσματικότητα της εφαρμογής του στους μαθητές.

Η θεματολογία του επιμορφωτικού σεμιναρίου είναι:

  • Ο σημαντικός ρόλος του εκπαιδευτικού στην πρόληψη των εξαρτήσεων και στην προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας των μαθητών.
  • Η μελέτη των μαθημάτων του οδηγού εκπαίδευσης και ο εντοπισμός πιθανών δυσκολιών κατά την εφαρμογή του.
  • Η εξοικείωση με τις ομαδικές διαδικασίες και την πίεση των συνομήλικων.
  • Η συζήτηση για το πόσο δύσκολο είναι να αναγνωρίζει κανείς τα συναισθήματά του και να τα εκφράσει στους άλλους.
  • Η εκπαίδευση των συμμετεχόντων στο Μοντέλο των ¨Δεξιοτήτων Ζωής¨ και η συσχέτιση του μοντέλου με την πρόληψη της χρήσης ψυχοδραστικών ουσιών.

Η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών :

  •  είναι δια ζώσης,
  • πραγματοποιείται σε ένα διήμερο, συνολικής διάρκειας 12 ωρών ,
  • προβλέπει θέσεις  συμμετοχής για  25  συνολικά εκπαιδευτικούς και
  • αξιοποιεί  συμμετοχικές τεχνικές και ενεργητικές μεθόδους  διδασκαλίας.

Οι επιμορφωμένοι εκπαιδευτικοί πιστοποιούνται με βεβαίωση που τους χορηγείται από το Κέντρο Πρόληψης  «Προνόη» και το Υπουργείο Παιδείας και αποκτούν και την άδεια για τη χρήση του εγχειριδίου του προγράμματος.

Με την ολοκλήρωση της επιμόρφωσης, οι εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν προαιρετικά σε ομάδα στήριξης που έχει ως σκοπό την  εξειδικευμένη προετοιμασία τους για την εφαρμογή του προγράμματος  στις ομάδες των μαθητών τους και επιπλέον, την ενδυνάμωσή τους στον επαγγελματικό τους ρόλο. Οι συναντήσεις στηρίξεις πραγματοποιούνται ανά δεκαπενθήμερο, καθ΄ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

 Το κόστος συμμετοχής στην ομάδα είναι δωρεάν.

Αν επιθυμείτε να συμμετέχετε στην ομάδα δηλώστε  το ενδιαφέρον σας, αποστέλλοντας  e-mail στο:  info@pronoi.org.gr  ή καλώντας στο τηλέφωνο 2108082673.