Που θα βρείτε το
Κέντρο Πρόληψης «ΠΡΟΝΟΗ» ΔιεύθυνσηΔήλου 10, 145 62 Κηφισιά
 Τηλ./Fax210-80 82 673
 E-Mailinfo@pronoi.org.gr
 Ώρες  ΛειτουργίαςΔευτέρα - Παρασκευή
8.00 - 14:30

Δευτέρα & Τετάρτη
8.00 - 20:30
Καλώς Ήρθατε στην Προνόη!
Ολοκλήρωση Εργαστηρίου για γονείς με θέμα: «Δεξιότητες για παιδιά Δημοτικού – Προάγοντας την προστασία του παιδιού» PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Authors   
08/03/2017 09:39

Την 1η Μαρτίου 2017 το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Δήμου Κηφισιάς – ΟΚΑΝΑ «Προνόη» ολοκλήρωσε, έπειτα από δώδεκα συναντήσεις, το βιωματικό εργαστήρι για γονείς με θέμα «Δεξιότητες για παιδιά Δημοτικού – Προάγοντας την προστασία του παιδιού». Συντονίστριες του εργαστηρίου ήταν η κα Βασιλική Αλεξάκη, Κοινωνική Λειτουργός-Ψυχοθεραπεύτρια Οικογένειας & Ζεύγους και η κα Βασιλική Θωμά, Ασκούμενη Κοινωνική Λειτουργός. Το εργαστήρι είχε σκοπό να καλλιεργήσει και να ενισχύσει την αυτοεκτίμηση των γονέων και παράλληλα να  τους ευαισθητοποιήσει στην πρόληψη κακοποιητικών συμπεριφορών στα παιδιά. Συνολικά, συμμετείχαν και ολοκλήρωσαν 13 γονείς. Το εργαστήρι παρακολούθησε και η πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης «Προνόη» η κα Αγγελική Τριανταφύλλου-Πιτίδη.

Στην τελική αξιολόγηση από όλα τα μέλη ειπώθηκαν θετικά λόγια, τόσο  για τη θεματολογία του εργαστηρίου όσο για την οργάνωσή του. Όπως ανέφεραν, φεύγουν γεμάτα ικανοποίηση και ευχαρίστηση. Στη γραπτή και στη προφορική τους  αξιολόγηση επεσήμαναν ότι το σεμινάριο τους βοήθησε σε προσωπικό επίπεδο αλλά και στη βελτίωση των οικογενειακών τους σχέσεων. Ενδεικτικά παραδείγματα από αυτά που δήλωσαν είναι:

  • «να δώσω αυτοπεποίθηση στα παιδιά μου»
  • «να είμαι πιο αισιόδοξη και αποφασιστική»
  • «να μην νιώθω ενοχές για τη στάση μου απέναντι στο παιδί μου και στην γονεϊκή μου οικογένεια»
  • «να γίνω καλύτερος γονιός»
  • «να είμαι πιο ευέλικτη και να προσαρμόζομαι στα καινούργια δεδομένα της ζωής»
  • «να έχω αυτοπεποίθηση»
  • «δεν υπάρχουν τέλειοι γονείς, όλοι έχουν κοινά προβλήματα»
  • «να είμαι σε εγρήγορση και να ανατροφοδοτούμαι»
  • «υπήρχε ειλικρίνεια και καλή ποιότητα ανθρώπων»
  • «χάρηκα με την παρουσία της κας Αγγελικής Τριανταφύλλου-Πιτίδη»

 

Την τρέχουσα περίοδο έχουν ξεκινήσει δυο νέες ομάδες γονέων. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλέφωνο 2108082673 ή να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας www.pronoi.org.gr.

 

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΕΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ¨ΠΡΟΝΟΗ¨ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Authors   
16/02/2017 10:05

 

 

Το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας  του Δήμου Κηφισιάς- ΟΚΑΝΑ «Προνόη», σας προσκαλεί στις Ομάδες Γονέων που θα ξεκινήσουν στο άμεσο χρονικό διάστημα. Οι ομάδες θα είναι  βιωματικές, γεγονός που σημαίνει ότι όλοι οι γονείς θα έχουν  την ευκαιρία μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον να μοιραστούν  προσωπικές εμπειρίες που σχετίζονται με τους στόχους των  σεμιναρίων.

Πιο συγκεκριμένα,  θα πραγματοποιηθούν δυο ομάδες γονέων στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης «Προνόη» , Δήλου 10,  Κηφισιά.

ð  Η 1η ομάδα έχει τίτλο:

«Ανακαλύπτω, Ονειρεύομαι, Σχεδιάζω και Δρω στον Γονεϊκό μου Ρόλο» . Οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να αναγνωρίσουν, να εκτιμήσουν και να μάθουν να χρησιμοποιούν τις ικανότητες τους ενδυναμώνοντας  το  ρόλο τους, με προσανατολισμό την αλλαγή και την αξιοποίηση των προσωπικών τους αποθεμάτων.  Η ομάδα θα πραγματοποιηθεί  σε  8  συναντήσεις κάθε Τετάρτη 10:30-12:30 και θα  ξεκινήσουν την  Τετάρτη 8/3/2017.

Συντονίστριες της ομάδας είναι: οι κυρίες Σωτηρία Μακαρώνη, Ψυχολόγος Υγείας, Ψυχοθεραπεύτρια, Υπ. Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, και Αρχοντούλα Αλεξάκη – Αναστασοπούλου, Κοινωνική Λειτουργός, Ψυχοθεραπεύτρια.

ð  Η 2η ομάδα έχει τίτλο:

«Φροντίζω και φροντίζομαι στον Γονεϊκό μου ρόλο» Στο σεμινάριο , αυτό οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία ν’ ανακαλύψουν εσωτερικές και εξωτερικές πηγές φροντίδας και υποστήριξης . Ο γονε ϊκός ρόλος είναι πολύ σημαντικός και δύσκολος και χρειάζεται να δώσουμε το «χώρο» για να «θρέψουμε» το δυναμικό μας , γατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ενισχύσουμε και τις δυνάμεις και τις αξίες των παιδιών.

Η ομάδα θα πραγματοποιηθεί σε 8 συναντήσεις κάθε Τετάρτη 17.30μ.μ.-19.00μ.μ.

και θα ξεκινήσει Τετάρτη 08/03/2017.

Συντονίστρια της ομάδας η Διονυσία Γιαννοπούλου , Ψυχοθεραπεύτρια και Οικογενειακή Σύμβουλος

Αν επιθυμείτε να συμμετέχετε στις ομάδες, δηλώστε άμεσα το ενδιαφέρον σας, καθότι υπάρχουν λίγες ακόμη διαθέσιμες θέσεις. Χωρίς κόστος συμμετοχής.

Δηλώσεις συμμετοχής: στην ιστοσελίδα www.pronoi.org.gr ή στο τηλέφωνο 2108082673.

Σε συνεργασία με  τον  Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών    (ΟΚΑΝΑ) 

 
ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ: «Πρόληψη και αντιμετώπιση προβληματικών καταστάσεων στο σχολικό περιβάλλον» 10.2.17, ΚΗΦΙΣΙΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Authors   
16/02/2017 09:24

 

 

Την Παρασκευή  10 Φεβρουαρίου  2017 η επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων «ΠΡΟΝΟΗ» Δήμου Κηφισιάς-ΟΚΑΝΑ, συμμετείχε σε μια εξαιρετική επιμορφωτική ημερίδα, πρωτοβουλία  της κας Βασιλικής  Κυριάκη, Σχολικής Σύμβουλου της 20ης Περιφέρειας Δ. Ε. Αττικής με τίτλο «Πρόληψη και αντιμετώπιση προβληματικών καταστάσεων στο σχολικό περιβάλλον».  Την ημέρα εκείνη  έκλεισαν όλα τα σχολεία της Κηφισιάς ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε  280 εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν από όλα τα δημοτικά σχολεία της Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας, Εκάλης καθώς και από κάποια σχολεία της Λυκόβρυσης, Πεύκης και Ν.Ιωνίας.  Μέσα από την υλοποίηση  9 παράλληλων βιωματικών εργαστηριών  με θέματα που αφορούσαν στην πρόληψη των εξαρτήσεων, στην ασφάλεια στο διαδίκτυο, στον σχολικό εκφοβισμό, στην διαχείριση κρίσεων και δύσκολων συμπεριφορών  οι εκπαιδευτικοί μπόρεσαν να  συναντηθούν, να συνδεθούν και να ανταλλάξουν προβληματισμούς και να αποκτήσουν  χρήσιμα παιδαγωγικά εργαλεία.

Από το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Κηφισιάς-ΟΚΑΝΑ «ΠΡΟΝΟΗ» συντονιστές των σεμιναρίων ήταν οι:  Σωτηρία Μακαρώνη: Ψυχολόγος Υγείας MSc- Ψυχοθεραπεύτρια, Υπ. Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Επιστημονικά Υπεύθυνη, Διονυσία  Γιαννοπούλου:  Κοινωνική Λειτουργός – Ψυχοθεραπεύτρια. Αναπληρώτρια  Επ. Υπεύθυνη, Αρχοντούλα Αλεξάκη – Αναστασοπούλου: Κοινωνική Λειτουργός - Ψυχοθεραπεύτρια -Επιστημονικό Στέλεχος Πρόληψης και Βασιλική Αλεξάκη: Κοινωνική Λειτουργός – Ψυχοθεραπεύτρια.  Επιστημονικό Στέλεχος Πρόληψης

Ενώ από τον χώρο της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης εργαστήρια συντόνισαν οι:

Ευαγγελία Σιαφαρίκα, Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Π.Ε. Β΄ Αθήνας, Εκπαιδευτικός   MsED, MsPH, Υπ. Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Βασιλική Κυριάκη, Σχολική Σύμβουλος 20ης Περιφέρειας Δ. Ε. Αττικής, Ζωή Καραμπατζάκη, Σχολική Σύμβουλος 21ης Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής Αττικής, Βαρβάρα Νίκα, Σχολική Σύμβουλος 62ης Περιφέρειας Δ. Ε.  Αττικής, Μαρίνος Παρασκευόπουλος, Σχολικός Σύμβουλος 58ης Περιφέρειας Δ.Ε. Αττικής

Την  εκδήλωσε χαιρέτησε η Πρόεδρος του ΔΣ του  ΚΠ «ΠΡΟΝΟΗ» ,  κα Αγγελική Τριανταφύλλου-Πιτίδη,  Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία συνεχάρη τους διοργανωτές της ημερίδας, την διεύθυνση του 7ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς για την φιλοξενία και τους εκπαιδευτικούς για την συμμετοχή τους και την προσφορά τους στην ουσιαστική εκπαίδευση των μαθητών των σχολείων της Κηφισιάς.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του ΚΠ Προνόη επικοινωνήστε στα τηλ: 2108082673, e-mail: info@pronoi.org.gr, website: www.pronoi.org.gr

 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΥΓΕΙΑΣ (WHO) PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Authors   
09/12/2016 08:55

 

Στις 25 & 26 Νοεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Novotel  σεμινάριο Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών (Train-the-Trainer Workshop) στα πλαίσια του προγράμματος με τίτλο: «WHO-ERS TOBACCO CESSATION TRAINING PROJECT FOR GREECE» Πρόκειται για την αρχική εκπαιδευτική δράση του προγράμματος που διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας – Υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO) και την Ευρωπαϊκή Πνευμονολογική Εταιρεία (ERS) με στόχο την ενίσχυση των δομών διακοπής του καπνίσματος στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.  Στο σεμινάριο συμμετείχαν γύρω στους 30 επαγγελματίες υγείας διαφόρων ειδικοτήτων (πνευμονολόγοι, νοσηλευτές, επισκέπτες υγείας, ψυχολόγοι κοινωνικοί λειτουργοί κτλ) από διάφορα πλαίσια και υπηρεσίες υγείας.

Η αρχική αυτή δράση, αποσκοπεί στην εκπαίδευση εκπαιδευτών που στην συνέχεια θα κληθούν να εκπαιδεύσουν επαγγελματίες της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, οι οποίοι με την σειρά τους θα προβούν σε παρεμβάσεις διακοπής καπνίσματος σε πνευμονολογικούς ασθενείς – καπνιστές. Η παρέμβαση αυτή θα καταγραφεί και το σύνολο των αποτελεσμάτων θα δοθούν στον ΠΟΥ για αξιοποίηση. Το πρόγραμμα τοποθετεί στο επίκεντρο τον ασθενή – καπνιστή ως τελικό αποδέκτη των παρεμβάσεων αλλά κυρίως επενδύει στην γνώση και στο ανθρώπινο κεφάλαιο μέσα από την δημιουργία, ανάπτυξη και περαιτέρω ενίσχυση ενός Εθνικού Δικτύου Εκπαίδευσης Επαγγελματιών Υγείας στις πιο σύγχρονες τεχνικές διακοπής καπνίσματος.

Υλοποιείται δε, για πρώτη φορά σε εθνικό επίπεδο καθώς η χώρα μας έχει κατά προτεραιότητα επιλεγεί από τον ΠΟΥ για την εφαρμογή του προγράμματος. Με δεδομένο το αρνητικό ρεκόρ που κατέχει η χώρα μας στα ποσοστά της καπνιστικής συνήθειας στον πληθυσμό,  τα πολλαπλασιαστικά οφέλη που θα έχει το εν λόγω πρόγραμμα, είναι σχεδόν αυταπόδεικτα.

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων «ΠΡΟΝΟΗ» του Δήμου Κηφισιάς θα είναι ένας από τους φορείς  που θα συμμετέχουν σε όλες τις φάσεις του προγράμματος καθώς εκπαιδεύτηκε η Επιστημονικά Υπεύθυνη, κα Σωτηρία Μακαρώνη, Ψυχολόγος Υγείας MSc, η οποία συντονίζει και τις ομάδες διακοπής καπνίσματος του Κέντρου.

Τελευταία Ενημέρωση ( 09/12/2016 08:56 )
 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ «BOYS AND GIRLS PLUS» ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΥΓΙΩΝ ΣΤΑΣΕΩΝ ΣΕ ΝΕΟΥΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Authors   
18/11/2016 09:26

 

Στις 4 και 5 Νοεμβρίου 2016 το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Προνόη» του δήμου Κηφισιάς-ΟΚΑΝΑ σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας του Υπουργείου Παιδείας, κα Φρυδά Ευαγγελία υλοποίησε το 3ο επιμορφωτικό σεμινάριο εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα αγωγής υγείας με τίτλο «Boys and Girls Plus». Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης «Προνόη», Δήλου 10,  στην Κηφισιά.

Το πρόγραμμα «Boys and Girls Plus» είναι ένα πρόγραμμα πρόληψης για την χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών αλλά και για την ανάπτυξη υγιών στάσεων και συμπεριφορών των νέων. Απευθύνεται στην πληθυσμιακή ομάδα των εφήβων, ηλικίας από 13-19 ετών. Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί στο πρόγραμμα  επιμορφώνονται με κατάλληλες δεξιότητες μέσω καινοτόμων διαδικτυακών και έντυπων εργαλείων με στόχο να ευαισθητοποιήσουν τους νέους για τις αρνητικές συνέπειες των συμπεριφορών υψηλού κινδύνου και να τους βοηθήσουν να αναπτύξουν έναν υγιή τρόπο ζωής. Το πρόγραμμα στηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και συμμετέχουν σε αυτό 10 φορείς  από 9  χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα που εκπροσωπείται από το Κέντρο Πρόληψης «Προνόη». Συντονιστής του Προγράμματος είναι το University College Ghent του Βελγίου.

Στο επιμορφωτικό σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πρόληψης «Προνόη» συμμετείχαν είκοσι ένας εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από τον δήμο Κηφισιάς αλλά και από όμορους δήμους. Οι εκπαιδευτικοί αξιολόγησαν το σεμινάριο ως  ιδιαίτερο ενδιαφέρον, οργανωμένο και ρεαλιστικά εφαρμόσιμο στους μαθητές. Συντονίστρια του σεμιναρίου ήταν η κα Αλεξάκη Βασιλική, Κοινωνική Λειτουργός-Ψυχοθεραπεύτρια Οικογένειας & Ζεύγους. Επίσης, συμμετείχαν δυο φοιτήτριες κοινωνικής εργασίας η κα Θωμά Βασιλική και η κα Καξηρή Φανή.

Την ημέρα του σεμιναρίου παρευρέθηκαν για τον χαιρετισμό και το καλωσόρισμα των εκπαιδευτικών η κα Φρυδά Ευαγγελία, Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας του Υπ. Παιδείας , η κα Πιτίδη- Τριανταφύλλου  Αγγελική, Πρόεδρος του  Δ.Σ. του Κέντρου Πρόληψης και η κα Μακαρώνη Σωτηρία, Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης και Συντονίστρια του : «Boys and Girls Plus» στην χώρα μας.

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL