Που θα βρείτε το
Κέντρο Πρόληψης «ΠΡΟΝΟΗ» ΔιεύθυνσηΔήλου 10, 145 62 Κηφισιά
 Τηλ./Fax210-80 82 673
 E-Mailinfo@pronoi.org.gr
 Ώρες  ΛειτουργίαςΔευτέρα - Παρασκευή
8.00 - 14:30

Δευτέρα & Τετάρτη
8.00 - 20:30
Καλώς Ήρθατε στην Προνόη!
ΝΕΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΟΜΑΔΕΣ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ¨ΠΡΟΝΟΗ¨ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Authors   
24/10/2016 06:57

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΕΕΣ  ΔΩΡΕΑΝ ΟΜΑΔΕΣ  ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ  ¨ΠΡΟΝΟΗ¨

 

Το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας  του Δήμου Κηφισιάς- ΟΚΑΝΑ «Προνόη», σας προσκαλεί στις δωρεάν ομάδες γονέων που θα ξεκινήσουν  στο άμεσο χρονικό διάστημα. Οι ομάδες θα είναι  βιωματικές , γεγονός που σημαίνει ότι όλοι οι γονείς θα έχουν  την ευκαιρία μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον να μοιραστούν  προσωπικές εμπειρίες που σχετίζονται με τους στόχους των  σεμιναρίων.

Αναλυτικότερα, θα πραγματοποιηθούν δυο ομάδες γονέων στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης «Προνόη» ,Δήλου 10,στην Κηφισιά.

Η πρώτη ομάδα έχει θέμα την «Επικοινωνία στην Οικογένεια» και στοχεύει στην ενίσχυση και στην εμψύχωση του γονεϊκού ρόλου. Οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν σε γονεϊκές δεξιότητες, όπως είναι η διαχείριση των συγκρούσεων, η διαχείριση των συναισθημάτων, κ.α  Η ομάδα  θα πραγματοποιηθεί  σε  12 συναντήσεις, με δυο δυνατότητες επιλογής: α)  κάθε Δευτέρα 10:30-12:30 και β)  κάθε Τετάρτη 18:00-20:00 και θα  ξεκινήσουν την Δευτέρα  31/10 και την Τετάρτη 2/11/2016.

Συντονίστρια της ομάδας είναι η κα Διονυσία Γιαννοπούλου, Κοινωνική Λειτουργός, Οικογενειακή Σύμβουλος-Σύμβουλος Ζεύγους.

Η δεύτερη ομάδα έχει θέμα τις «Δεξιότητες για Παιδιά του Δημοτικού-Προάγοντας την Προστασία του Παιδιού» και στοχεύει στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των γονέων και στην εκπαίδευση σε τεχνικές πρόληψης κακοποιητικών συμπεριφορών, όπως είναι η λεκτική βία, η σωματική βία, κ.α .  Η ομάδα «Δεξιότητες για Παιδιά του Δημοτικού-Προάγοντας την Προστασία του Παιδιού» θα ξεκινήσει την Τετάρτη 9/11/2016 και ώρα 10:00-12:00 και θα πραγματοποιηθεί  σε  12 συναντήσεις.

Συντονίστρια της ομάδας είναι η κα Βασιλική Αλεξάκη, Κοινωνική Λειτουργός-Ψυχοθεραπεύτρια Οικογένειας & Ζεύγους.

Και στις δυο ομάδες οι συμμετέχοντες θα  έχουν την  δυνατότητα να ενημερωθούν με επιστημονικά τεκμηριωμένες προσεγγίσεις,  αποσαφηνίζοντας  μύθους και  επιβεβαιώνοντας τις αλήθειες  για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και την προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας.

Αν επιθυμείτε να συμμετέχετε στις ομάδες, δηλώστε άμεσα το ενδιαφέρον σας, καθότι υπάρχουν λίγες ακόμη διαθέσιμες θέσεις.

Δηλώσεις συμμετοχής: στην ιστοσελίδα www.pronoi.org.gr ή στο τηλέφωνο 2108082673.

 
ΗΜΕΡΑ ΧΑΡΑΣ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Authors   
06/10/2016 00:00

ΗΜΕΡΑ ΧΑΡΑΣ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Τελευταία Ενημέρωση ( 06/10/2016 13:46 )
 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Authors   
26/09/2016 00:00

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ

ΣΤΟ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΣΕ ΕΦΗΒΟΥΣ “BOYS & GIRLS PLUS”

Τελευταία Ενημέρωση ( 26/09/2016 20:50 )
 
ΑΙΤΗΣΗ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Authors   
21/09/2016 08:41

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΓΟΝΕΩΝ

 

 

Ονοματεπώνυμο:

 

 

Διεύθυνση:

 

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

 

Ηλικία παιδιών:

 

 

Εχετε παρακολουθήσει ξανά ομάδα γονέων στην Προνόη;

Όχι_________________________________________

Αν Ναιποιά ομάδα;______________________

e-mail:

Επαγγελματική ιδιότητα

Πηγή πληροφόρησης για την ομάδα:

Ημερομηνία:

Τελευταία Ενημέρωση ( 21/09/2016 08:43 )
 
Δωρεάν Εργαστήριο για γονείς μαθητών δημοτικού με θέμα : PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Authors   
20/09/2016 08:11

Δωρεάν Εργαστήριο για γονείς  μαθητών δημοτικού με θέμα :

¨Δεξιότητες για Παιδιά του Δημοτικού-

Προάγοντας την Προστασία του Παιδιού¨

 

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σε συνέχεια της  πολυετούς εμπειρίας μας και σεβόμενοι την ανάγκη των γονέων και κηδεμόνων για εξειδικευμένα εργαστήρια για την πρόληψη των εξαρτήσεων, την πρόληψη της κακοποίησης  και γενικότερα  την προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας, αποφασίσαμε να υλοποιήσουμε για πρώτη φορά, το  εγκεκριμένο από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και αξιολογημένο για την αποτελεσματικότητά του   πρόγραμμα ¨Δεξιότητες για Παιδιά του Δημοτικού-Προάγοντας την Προστασία του Παιδιού¨ των  ΚΕΘΕΑ, ΤACADE και Re-Solv.

Το ΚΕΘΕΑ, ο TACADE  και ο Re-Solv είναι  αναγνωρισμένοι  διεθνείς   συμβουλευτικοί οργανισμοί  που εργάζονται  για την προσωπική και κοινωνική εκπαίδευση , την αγωγή υγείας, την πρόληψη  και την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων.

Στο  Δωρεάν Εργαστήριο ¨Δεξιότητες για Παιδιά του Δημοτικού – Προάγοντας την Προστασία του Παιδιού¨, θα έχουμε την δυνατότητα μέσα σε 12 εβδομαδιαίες συναντήσεις να καλλιεργήσουμε και να ενισχύσουμε την προσωπική μας  αυτοεκτίμηση ως γονείς / κηδεμόνες και στη συνέχεια να κτίσουμε και  αυτή των παιδιών μας.

Στόχος είναι να μας δοθεί η ευκαιρία ως γονείς / κηδεμόνες :

  • Να εξοικειωθούμε με την προσωπική και κοινωνική εκπαίδευση, καθώς και με των σημαντικότητα της αγωγής υγείας για την πρόληψη της κακοποίησης και την προαγωγή της προστασίας.
  • Να συνειδητοποιήσουμε τις διάφορες μορφές κακοποίησης, τη σημερινή κατάσταση και τα αποτελέσματά της στα παιδιά.
  • Να σκεφτούμε πιθανούς τρόπους πρόληψης ή να γνωρίσουμε συγκεκριμένες δεξιότητες προσέγγισης, όπως προτείνονται στο Εργαστήριο.
  • Να συνειδητοποιήσουμε ποιος είναι  ο ρόλος της αυτοεκτίμησης στην πρόληψη και να αξιοποιήσουμε τρόπους που θα μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε την αυτοεκτίμηση των παιδιών μας.
  • Να βασιστούμε ο ένας στις δυνάμεις του άλλου και να αλληλοϋποστηριχθούμε
  • Να ενδυναμώσουμε τη συνεργασία: Κέντρο Πρόληψης-Σπίτι-Σχολείο -Προάγοντας την Προστασία των Παιδιών.

Το Εργαστήριο  θα είναι βιωματικό, γεγονός που σημαίνει ότι όλοι γονείς θα έχουμε  την ευκαιρία μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον να μοιραστούμε προσωπικές εμπειρίες που σχετίζονται με τους στόχους του σεμιναρίου.

Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας  στις αιτήσεις των ενδιαφερόμενων και θα έχουν τη δυνατότητα να  συμμετέχουν έως 20 μέλη.

Το Εργαστήριο θα υλοποιείται στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης ¨Προνόη¨, Δήλου 10, Κηφισιά,  πρωινές  ώρες και θα  ξεκινήσει την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου και ώρα 10.00-12.00π.μ και για κάθε εβδομάδα για 12 συναντήσεις, εκτός αργιών .

Αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το παραπάνω σεμινάριο υπάρχει και στη σχετική ανάρτηση για το σεμινάριο

"ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ" , στην ιστοσελίδα μας.

Για περισσότερες διευκρινήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με την υπεύθυνη υλοποίησης του Εργαστηρίου, κ. Βασιλική Αλεξάκη, Κοινωνική Λειτουργός – Ψυχοθεραπεύτρια Οικογένειας & Ζεύγους , στο τηλ. 2108082673.

Τελευταία Ενημέρωση ( 19/10/2016 08:34 )
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL