4η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΓΟΝΕΩΝ

Του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων Και Προαγωγής Της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΠΡΟΝΟΗ»  Δήμου Κηφισιάς ΟΚΑΝΑ

Την Δευτέρα 11.02.19 πραγματοποιήθηκε η 4η συνάντηση του προγράμματος «Από το Α ως το Ω. Μια Ακαδημία για Γονείς» στον Δήμο Κηφισιάς με θέμα: “Επαγγελματικός Προσανατολισμός: Ο ρόλος των γονέων” και προσκεκλημένη ομιλήτρια την  κα Νίκη Δαλιανά, Σύμβουλο Σταδιοδρομίας MSc.  Στην ομιλία της η κα Δαλιανά αναφέρθηκε  στους τρόπους διαπαιδαγώγησης  και διαμόρφωσης ταυτότητας των παιδιών & των εφήβων και εξήγησε στους συμμετέχοντες, την σχέση μεταξύ του τύπου της προσωπικότητας  του εφήβου και της επιλογής επαγγέλματος.  Μεγάλη έμφαση δόθηκε επίσης στην συμβολή των γονέων στην λήψη αποφάσεων που αφορούν τον επαγγελματικό προσανατολισμό και στην παροχή ερεθισμάτων, κινήτρων και έμπνευσης στα παιδιά τους. Σημαντική αναφορά έγινε στον τρόπο επιλογής των πανεπιστημιακών σχολών, στην συμπλήρωση του μηχανογραφικού και στις επικείμενες αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στις ελληνικές πανεπιστημιακές σχολές. Την ομιλία παρακολούθησαν με ενδιαφέρον και ενεργητική συμμετοχή, γονείς, εκπαιδευτικοί, εθελοντές, φοιτητές και φίλοι του ΚΠ ΠΡΟΝΟΗ.

        Η Ακαδημία για Γονείς συνδιοργανώνεται από την «Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.), της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων Π. & Α. Κυριακού»,  το Κέντρο Πρόληψης «ΠΡΟΝΟΗ» Δήμου Κηφισιάς –ΟΚΑΝΑ και την Δημοτική Επιτροπή Παιδείας Δήμου Κηφισιάς. Υπεύθυνη του Προγράμματος «Από το Α ως το Ω. Μια Ακαδημία για Γονείς» στο Δήμο Κηφισιάς είναι η κα Σωτηρία Μακαρώνη Ψυχολόγος Υγείας MSc-Ψυχοθεραπεύτρια, Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κ.Π «Προνόη».  

    Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 4.3.2019 με θέμα: Ο «Ο κύκλος Ζωής της Οικογένειας. Προκλήσεις & Ευκαιρίες» και ομιλήτρια την κα Ευθαλία Τζίλα,

Παιδοψυχίατρο  στον χώρο του ΚΠ ΠΡΟΝΟΗ Δήλου 10, 14562 Κηφισιά).

Για περισσότερες πληροφορίες- δηλώσεις συμμετοχής: τηλ. 210-8082673, Δήλου 10, 14562 Κηφισιά και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: e-mail:info@pronoi.org.gr, εργάσιμες ημέρες και ώρες 10:00 – 14:00.