ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 4ου ΕΦΗΒΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΩΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΠ ΠΡΟΝΟΗ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ -ΟΚΑΝΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

40  ΕΦΗΒΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ-ΟΚΑΝΑ «ΠΡΟΝΟΗ»

   Η  δημιουργικότητα, οι ιδέες,  το  πάθος και οι φωνές των εφήβων πλημμύρισαν με πρωτοφανή τρόπο  το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Κηφισιάς   το Σαββάτο 30/3/2019  κατά την διάρκεια του 4ου Εφηβικού Φεστιβάλ Διαφημίσεων Πρόληψης των Εξαρτήσεων που διοργανώνει το Κ.Π «ΠΡΟΝΟΗ»  εδώ και 12 χρόνια στην  κοινότητα της Κηφισιάς!!

      Μαθητές από τα σχολεία της Κηφισιάς, αλλά και από άλλες περιοχές  της Αττικής έδωσαν δυναμικά το παρόν τους, εκθέτοντας τις δημιουργίες τους για την πρόληψη των εξαρτήσεων και τραγουδώντας στους ρυθμούς του νεανικού μουσικού συγκροτήματος WNC,   dPANSxMARSEAUX. Οι υπέροχοι WNC, dPANS  και MARSEAUX σε ένα acoustic set, με τα τραγούδια τους μας συνέδεσαν με τα έντονα και κατακλυσμικά συναισθήματα της εφηβείας  και παρέσυραν όλους τους παρευρισκόμενους,  μικρούς και μεγάλους να τραγουδήσουν μαζί για τις προκλήσεις και τις αγωνίες που βιώνει ένας νέος πριν «Λίγο πριν τα 17» όπως έλεγε και  ο στίχος από ένα από τα τραγούδια τους.

    Το μοναδικό κλίμα που δημιουργήθηκε στην εκδήλωση, καθώς και οι  δημιουργίες των μαθητών μας θύμισαν για άλλη μια φορά, ότι η ελπίδα μας είναι πάντα οι νέοι και ότι αν τους δοθεί το κίνητρο και η ενίσχυση, μπορούν να συμβάλλουν στη διάδοση  μηνυμάτων πρόληψης των εξαρτήσεων,  με πρωτότυπους και εξαιρετικά δημιουργικούς τρόπους!

       Για να πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ με επιτυχία συμμετείχαν και συνέβαλλαν ενεργητικά,  μαθητές, διευθυντές σχολείων και καθηγητές, σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα, τους εκπαιδευόμενους φοιτητές και τους εθελοντές του  Κ.Π «ΠΡΟΝΟΗ» και  την σημαντική υποστήριξη του Δ.Σ του ΚΠ ΠΡΟΝΟΗ, της Πρόεδρου Α. Τριανταφύλλου – Πιτίδη  και του Δήμου Κηφισιάς. Οι ίδιοι οι μαθητές, καθώς και το νεανικό συγκρότημα WNC,    dPANSxMARSEAUX , φρόντισαν να προωθήσουν  το Φεστιβάλ μέσα από τα  μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μεταδίδοντας ακόμα και  live streaming την εκδήλωση.

Τα σχολεία που συμμετείχαν με τις δημιουργίες τους , ήταν:

  • 1Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ, 2Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ, 3Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ,ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ, ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ PIERCE – ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ.
  • Τα βραβεία κέρδισαν για τις δημιουργίες τους στο Φεστιβάλ οι παρακάτω:

Α’  Βραβείο:  2ο  ΓΥΜΝΑΣΙΟ  ΚΗΦΙΣΙΑΣ   για το βίντεο με τίτλο : «ΔΙΑΛΕΞΕ ΤΗ ΖΩΗ»

ΜΑΘΗΤΕΣ :  ΠΛΑΓΓΕΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΣΟΦΙΑ, ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ, ΤΙΑΚΑ ΑΛΕΞΙΑ

Β’ Βραβείο:  3ο   ΓΥΜΝΑΣΙΟ  ΚΗΦΙΣΙΑΣ για το εικαστικό  έργο με τίτλο : «ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΟΥ»

ΜΑΘΗΤΗΣ: ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΑΓΓΕΛΟΣ

Γ’ Βραβείο ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΑΒΡΥΤΩΝ  για το βίντεο με τίτλο: «ΑΣΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ, ΖΗΣΕ ΤΗ ΦΥΣΗ»

ΜΑΘΗΤΕΣ:  ΒΑΡΛΑΜΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ,ΓΑΣΠΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΖΑΡΜΑΚΟΥΠΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ- ΣΑΒΒΑΣ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Τις δημιουργίες των μαθητών που νίκησαν μπορείτε να τις δείτε στο facebook  και  Instagram του Κ.Π «ΠΡΟΝΟΗ».

   Οι νικητές αναδείχθηκαν μέσα από μια κριτική επιτροπή που αποτελούνταν από:

-την κα Αγγελική Τριανταφύλλου – Πιτίδη, Πρόεδρο του Δ.Σ του Κ.Π «ΠΡΟΝΟΗ», Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, την κα Πηνελόπη Παπαδοπούλου,  Ψυχολόγο MSc-Ψυχοθεραπεύτρια από τον τομέα Εφαρμογών Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ, την κα Ευαγγελία Φρυδά, Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας – Υπουργείου Παιδείας  και την κα Βασιλική Αλεξάκη, Κοινωνική Λειτουργό και Επιστημονικό Στέλεχος του Κ.Π «ΠΡΟΝΟΗ».

    Στους νικητές δόθηκαν έπαινοι και  δωροεπιταγές από το Κ.Π «ΠΡΟΝΟΗ»  καθώς και αναμνηστικά δωράκια και βεβαιώσεις  σε όλους τους συμμετέχοντες. Επιπλέον, οι δημιουργίες των μαθητών θα αξιοποιηθούν σαν μέρος των ενεργειών ευαισθητοποίησης-ενημέρωσης  του Κέντρου Πρόληψης  «ΠΡΟΝΟΗ» Δήμου Κηφισιάς – ΟΚΑΝΑ στον τύπο και στα μέσα κοινωνικής  δικτύωσης.

Χαιρετισμούς απεύθυναν: η Πρόεδρος του Κέντρου, κα Αγγελική  Τριανταφύλλου-Πιτίδη, ο Δήμαρχος Κηφισιάς, κ.Γεώργιος Θωμάκος,  η κα Πηνελόπη Παπαδοπούλου  από τον τομέα Εφαρμογών Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ, η  κα Ευαγγελία Φρυδά, Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας  του  Υπουργείου Παιδείας, ο κ. Γεώργιος Παπαδόπουλος, Δημοτικός Σύμβουλος Κηφισιάς, ο κ.  Γεώργιος Σκορδίλης, Δημοτικός Σύμβουλος Κηφισιάς και η κα Γεωργία Πίσπα, Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης Αγίας Παρασκευής & Παπάγου-Χολαργού «ΑΡΓΩ».

Η Πρόεδρος του Κ.Π «ΠΡΟΝΟΗ» ευχαρίστησε θερμά τα στελέχη του Κέντρου και τους εθελοντές, για την τέλεια οργάνωση του Φεστιβάλ και την τόσο επιτυχημένη εκδήλωση! Ακόμα ευχαρίστησε τον ΟΚΑΝΑ, τον Δήμο Κηφισιάς και τα εκάστοτε Διοικητικά Συμβούλια του Κέντρου  για την συνεχή στήριξη του έργου της «ΠΡΟΝΟΗ» όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας του, και φυσικά όλα αυτά τα παιδιά που με τόσο ενθουσιασμό και δυναμισμό,  συμμετείχαν στο Φεστιβάλ.

Πρόσωπα επικοινωνίας για το Φεστιβάλ:  Βασιλική  Αλεξάκη, Κοιν. Λειτουργός, Επιστ. Στέλεχος Κέντρου  Πρόληψης  «ΠΡΟΝΟH» &  Σωτηρία Μακαρώνη, Ψυχολόγος  Υγείας MSc, Επιστ. Υπεύθυνη Κέντρου  Πρόληψης  «ΠΡΟΝΟH».

Τηλ. 2108082673, e-mail:info@pronoi.org.gr, www.pronoi.org.gr