«ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

«ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ»

 Ένα καινούριο εγχειρίδιο πρόληψης μετά από τρία χρόνια δράσης και εφαρμογής της Καταξιωτικής Συστημικής Διερεύνησης στην σχολική κοινότητα είναι έτοιμο!!! Είναι ένα συλλογικό υλικό του ΟΚΑΝΑ και συγκεκριμένα του Τμήματος Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμκού σε συνεργασία με πάνω από 20 Κέντρα Πρόληψης.   Η «ΠΡΟΝΟΗ» συμμετείχε ενεργά στη δημιουργία αυτού του υλικού με ένα από τα βασικά προγράμματα που έχει συγγράψει για το νηπιαγωγείο  η Αρχοντούλα Αλεξάκη – Αναστασοπούλου Κοινωνική Λειτουργός , Ψυχοθεραπεύτρια , Στέλεχος της ΠΡΟΝΟΗ . Παράλληλα είναι μέλος και της Εκπαιδευτικής Ομάδας του ΟΚΑΝΑ για την εκπαίδευση Στελεχών Πρόληψης από όλη την Ελλάδα.

Η Καταξιωτική Συστημική Διερεύνηση, είναι μια πρακτική που προσκαλεί σε ηθικές και αισθητικές στάσεις που βασίζονται σε μια δημιουργική γλώσσα, σ΄ένα βλέμμα που εντοπίζει την αξία, το σεβασμό και τη μοναδικότητα του καθενός.

Το πρώτο εκπαιδευτικό σεμινάριο για «ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ» πραγματοποιήθηκε στις 16, 17 και 18 Σεπτεμβρίου 2020 στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Εποπτείας του ΟΚΑΝΑ με τη συμμετοχή 24 Στελεχών Πρόληψης.

Ήταν ένα  τριήμερο εκπαιδευτικό βιωματικό σεμινάριο, 18 ωρών με την προσέγγιση της Καταξιωτικής Συστημικής Διερεύνησης στη Σχολική Κοινότητα, που οραματίζεται ένα σχολείο με αξίες, αποθέματα και όνειρα για ανοιχτό, συμμετοχικό, δημοκρατικό σχολείο που θα οι μαθητές θα μαθαίνουν να εκφράζουν τα συναισθήματά τους, να συνεργάζονται και να μην ντρέπονται να αποτύχουν. Ονειρεύεται ένα σχολείο που οι εκπαιδευτικοί θα είναι παιδαγωγοί, φροντιστές και θα συμβάλλουν  στη δημιουργία ενός σχολείου σεβασμού και αποδοχής.

Ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξη το Διοικητικό Συμβούλιο και ιδιαίτερα την κα Αγγελική Τριανταφύλλου – Πιτίδη, Πρόεδρο του Δ.Σ του Κ.Π «ΠΡΟΝΟΗ», Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών που μαζί με τα μέλη της επιστημονικής ομάδας συνεχίζουμε  να ονειρευόμαστε, να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε  δράσεις φροντίδας, αποδοχής, ηθικών αξιών και σεβασμού για τα σχολεία της Κηφισιάς. 

Τηλ. 2108082673, e-mail:info@pronoi.org.gr, www.pronoi.org.gr